קליטה סלולרית ושימוש בטלפונים כשרים: מה צריך לדעת?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מבוא
בשני העשורים האחרונים חלה התפתחות אדירה בעולם הסלולר, החל ממעבר מטלפונים פשוטים לדגמים חכמים ועד לתשתיות דור 5. עם זאת, קיימת אוכלוסייה משמעותית בעיקר בחברה הדתית והחרדית – שהחליטה להמשיך להשתמש ב"טלפונים כשרים". טלפונים אלו עוברים הגבלה (פילטרים או הסרה פיזית של רכיבי מולטימדיה) כדי למנוע גישה חופשית לאינטרנט ותכנים לא רצויים, וזוכים לאישור של ועדות רבניות שונות.


המאמר הבא יספק רקע כללי אודות טלפונים כשרים, חשיבות הקליטה הסלולרית עבורם, ומה מומלץ לדעת בעת רכישת טלפון כשר או שימוש בו.

  1. מהו טלפון כשר?
    א. הגדרה כללית
    1. טלפון כשר הוא מכשיר סלולרי שהוכנסו בו מגבלות (תוכניות, פילטרים או תצורה פיזית) במטרה לחסום תכני מולטימדיה ואפליקציות שאינן מאושרות.
    2. ועדות רבניות או חברות פרטיות מעניקות “חותמת כשרות” לטלפונים לאחר שעברו תהליך פיקוח.

ב. סוגי טלפונים כשרים

  1. "טלפון כשר רגיל": לרוב מכשיר פשוט (דור 2 או דור 3) שניתן לבצע ממנו שיחות ולהשתמש בהודעות SMS, ללא גלישה באינטרנט או מצלמה.
  2. "טלפון כשר מתקדם" (המכונה לפעמים "דרגון" וכדומה): מכשיר מתקדם יותר, שכולל אפשרות גלישה מוגבלת באתרים נבחרים או שימוש מוגבל באפליקציות סגורות שאושרו על ידי גורם המפקח על הכשרות (למשל, אפליקציות בנק).
  1. קליטה סלולרית: מרכיב חיוני לכל משתמש
    א. חשיבות כיסוי הרשת (Coverage)
    1. פלאפונים כשרים זקוקים לתשתית סלולרית כמו כל טלפון אחר. יחד עם זאת, בגלל שהמכשירים מוגבלים לא פעם לרשתות דור 2 או 3, חשוב לבדוק אם התשתיות באזור המגורים או העבודה עדיין תומכות בדורות הללו.
    2. אזורים מסוימים, במיוחד פריפריה או שכונות מרוחקות, יתכן ויש בהן פחות פרישה של רשתות דור 3 או דור 4; חשוב לברר את מצב הרשת מול ספק הסלולר.

ב. מה משפיע על הקליטה הסלולרית?

  1. הקרבה לאנטנות סלולריות: אם בקרבת מקום קיים ריכוז של אנטנות (המשדרים), סביר שתתקבל קליטה טובה יותר.
  2. תשתיות של חברות שונות: ייתכן מצב שחברה סלולרית אחת מציעה כיסוי מקיף יותר באזור מסוים בהשוואה לחברות אחרות.
  3. מבנה פנים של מבנים או גורדי שחקים: במבנים מסוימים הקליטה עלולה להיות מקוטעת יותר עקב קירות עבים או חוסמי קליטה (כמו מתכות או חלונות מבודדים).
  1. דור הסלולר והטלפון הכשר
    א. דור 2 ו-3 (2G, 3G)
    1. בעבר רוב הטלפונים הכשרים עבדו על דור 2. היום, בגלל סגירת תשתיות ישנות בעולם (ובחלק מהמקרים גם בישראל), נדרש למצוא מכשירים התומכים לפחות בדור 3, ולעיתים בדור 4, כדי לזכות בכיסוי יציב.
    2. יש החוששים משימוש בטלפון דור 4 או דור 5, משום שהמכשיר מאפשר תאורטית יותר יכולות וטווח אפשרויות רחב יותר – אך בפועל ניתן להגביל את מערכת ההפעלה, כך שתישמר “כשרות” המכשיר.

ב. דור 4 ו-5 (LTE 4G, 5G)

  1. חלק מהחברות מציעות כעת “טלפון כשר” בעל יכולות חיבור לדור 4, המספק מהירות גלישה גבוהה (במסגרת הגבלות ההלכה או הוועדות).
  2. דור 5 עדיין בחיתוליו בהקשר לטלפונים כשרים, אך ככל שהזמן יעבור ניתן לצפות גם לדגמים כשרים תומכי דור 5, בעיקר עבור משתמשים הזקוקים לסינון מקיף אך גם לחיבור אינטרנט מהיר לצרכי עבודה או לימודים מקוונים.
  1. בחירה בספק סלולר ובתכנית מותאמת
    א. ספקים המספקים כשרות רשמית
    1. בישראל קיימים ספקים המוקדשים במידה רבה למגזר החרדי ומציעים חבילות סלולר המותאמות לשימוש בטלפונים כשרים.
    2. חבילות אלו יכולות לכלול חסימות לאינטרנט או לאפליקציות מסוימות ברמת הרשת עצמה, במקביל להגבלת המכשיר.

ב. תכנית מנוי ומחירים

  1. התכניות המוצעות עשויות לכלול מסלולים ייעודיים למכשירים כשרים, למשל: שיחות והודעות ללא הגבלה, אך ללא חבילת גלישה או עם חבילת גלישה מינימלית.
  2. יש לבדוק את מדיניות ההתחייבות או הקנסות בעת סיום חוזה, כדי להימנע מהפתעות לא נעימות.
  1. התאמות טכניות הלכתיות וטכנולוגיות
    א. חסימות והסרת תכונות לא רצויות
    1. הטלפון הכשר מגיע פעמים רבות ללא דפדפן, מצלמה, נגן מוזיקה או בלוטות’ – בהתאם לדרישות ועדת הכשרות.
    2. התכנות עשויות לכלול גם חסימה “דו-כיוונית” – המכשיר לא יכול לקבל (או לשלוח) קבצי מולטימדיה.

ב. שירותי "קו כשר" (Caller ID ועוד)

  1. לעיתים יש שירותים מיוחדים כדוגמת סינון שיחות נכנסות לטלפון הכשר, הגבלת קוד גישה או נעילת אפליקציות.
  2. חלק מהחברות מציעות גם "שירות איתור כשר" – איתור ילדים או קשישים ללא אפשרות לתקשר עם גורמים שאינם מאושרים.
  1. אתגרים ושיקולים בעת רכישת טלפון כשר
    א. שמירה על קשר עם הסביבה
    1. החיסרון העיקרי עבור משתמשי הטלפון הכשר הוא היעדר גישה לאפליקציות חברתיות (למשל וואטסאפ) או לגוגל מפות. הדבר עלול להקשות על תקשורת עם קולגות או עבודה במקומות בהם מערכות תקשורת מקוונות נפוצות.
    2. קיימים פתרונות חלקיים כגון טלפונים כשרים בעלי “וואטסאפ כשר” מוגבל, אך נדרש לוודא שהדבר אכן מאושר על ידי הוועדה הרלוונטית.

ב. נוחיות ותפעול

  1. רוב הטלפונים הכשרים מבוססים על מקלדת פיזית או ממשק בסיסי מאוד, ומעטים המכשירים המתקדמים בעלי מסך מגע מלא.
  2. חשוב לבדוק קיומם של פונקציות בסיסיות כגון אנשי קשר, התראות, שעון מעורר ונפח סוללה רב – בייחוד למי שזקוק לסמארטפון לצורכי עבודה.

ג. תמיכה ושירות תיקון

  1. ייתכן שטלפונים כשרים צריכים מעבדות ייעודיות, מכיוון שהמעבדה הרגילה איננה מורשית להתקין או לשנות את המערכת כך שתישאר כשרה.
  2. כדאי לוודא שיש נציגות ושירות תיקונים בארץ לפני הרכישה, כי גרסאות ייחודיות (כמו כאלה שיובאו מחו"ל) עלולות להקשות על שירות ואחריות.
  1. המלצות וטיפים שימושיים
  1. בררו מראש עם חברים, שכנים או קולגות באיזו רשת סלולר הם משתמשים, והאם הם מרוצים מהקליטה ומהשירות הטכני באזור מגוריכם.
  2. וודאו שהמכשיר הכשר תומך בתדרים הנפוצים בישראל (בעיקר תדרי דור 3 ו-4) כדי למנוע מצבי “אין קליטה” תכופים.
  3. לא כל חותמת כשרות מתאימה לכל קהילה או זרם. שאלו בחנות או אצל משווק מהי הוועדה שהנפיקה את ההכשר, וודאו שהיא מוכרת.
  4. בדקו מראש את מאפייני המכשיר כמו סוללה, איכות שמע/דיבורית, גודל המסך ונוחות השימוש – גם טלפון בסיסי צריך להיות ידידותי למשתמש.
  5. באם יש צורך בהודעות SMS בעלות תווים בעברית ולאנגלית, ודאו שהמקלדת והתוכנה מותאמות לכך.
  6. לעתים כדאי להשקיע מעט יותר ברכישת מכשיר שעבר התאמה מחמירה יותר, כדי לוודא שלא יווצרו תקלות או אפשרויות עקיפה.

סיכום
הטלפונים הכשרים מהווים פתרון טכנולוגי-הלכתי עבור אוכלוסיות דתיות וחרדיות שמעוניינות לחיות בעולם המודרני מבלי להיחשף באופן מוחלט לתכני אינטרנט. עם זאת, יש לזכור שעבור כל טלפון סלולרי (כשר ולא כשר) – איכות הקליטה והכיסוי הסלולרי הם פרמטרים מרכזיים, והמעבר לדורות מתקדמים (4G ו-5G) משפיע על היתכנות השימוש והתמיכה במכשירים ישנים או בסיסיים במיוחד.
לפני רכישת מכשיר כשר או הצטרפות לתכנית, מומלץ לבדוק היטב את אזורי הכיסוי של ספקי השירות השונים, את התאמת המכשיר עצמו לתדרים הקיימים, וכן לבדוק את רמת החסימות והכשרות שהמכשיר מציע כדי לוודא שתואמת את הציפיות האישיות ואת דרישות הקהילה. כך תוכלו לשמור על חיבור טלפוני יציב ואיכותי, ובמקביל להקפיד על שימוש סלולרי העולה בקנה אחד עם ההנחיות ההלכתיות.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

B-G-C
פתרונות לשיפור קליטה סלולארית

B-G-C הינה חברה מובילה בישראל המציעה למגוון לקוחותיה פתרונות לשיפור קליטה סלולארית. שיפור הקליטה במשרדים, בתים, ממ"דים, מלונות, חניונים ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פתרונות תקשורת לעסקים: כיצד לשפר את איכות השיחות והחיבור בעסק?

בעידן הדיגיטלי, תקשורת איכותית היא המפתח להצלחה עסקית. עסקים מסתמכים על מערכות טלפוניה חכמות לניהול קשרי לקוחות, עבודה מרחוק, ותיאום בין מחלקות שונות. עם זאת, גם המערכת המתקדמת ביותר אינה יעילה ללא קליטה סלולרית יציבה ורשת תקשורת אמינה.

לקריאת המאמר »
איך לשפר את הקליטה בסמארטפון

כולנו חווינו את הרגע המתסכל בו אנחנו מנסים לבצע שיחת טלפון חשובה או לגלוש באינטרנט, אך הקליטה בסמארטפון לא מספקת אותנו. למרות ההתקדמות הטכנולוגית המרשימה בתחום התקשורת הסלולרית, עדיין לא תמיד יש לנו קליטה אופטימלית.

לקריאת המאמר »
הלוואה
הלוואה חוץ בנקאית – פתרון פיננסי גמיש ונוח

המערכת הפיננסית מציעה היום מגוון רחב של אפשרויות אשראי, כאשר אחת האופציות הבולטות היא הלוואה חוץ בנקאית מחברת אשראי. אם בעבר הדרך היחידה לקבלת הלוואה הייתה פנייה לבנק, הרי שכיום גופים פיננסיים חוץ בנקאיים מציעים פתרונות אשראי גמישים, מהירים ונוחים שמתאימים לצרכים פיננסיים מגוונים. 

לקריאת המאמר »
שידור חי לחתונה
שיפור קליטה בשידורים חיים

שידורים חיים הפכו להיות כלי מרכזי בעולם המדיה. בניגוד לתפישה הרווחת, הוא איננו נפוץ רק בעולם העסקים, ויתרה מזאת, הוא אף הופך לנפוץ יותר ויותר באירועים הפרטיים עם היכולת לייצר חוויות חברתיות אונליין.

לקריאת המאמר »
חייגו אלינו